Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Sezona předčila očekávání Ogrodníkové. LA v hlavě mám, přiznala a chce stabilizovat výkonnost

Olympijská sezona, před níž opustila skupinu Jana Železného a začala se trénovat sama, předčila očekávání oštěpařky Nikoly Ogrodníkové. Na olympijských hrách v Paříži získala nečekaný bronz a plánuje pokračovat minimálně do další olympiády, která bude za čtyři roky v Los Angeles.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ogrodníková byla v Turnově druhá

Před sezonou si říkala, že by byla ráda, kdyby alespoň párkrát hodila za 61 metrů. "Myslím si, že to bylo nad mé očekávání, protože těch hodů za 61 jsem udělala dost, bych řekla. A v Paříži jsem to ještě vylepšila," pochvalovala si atletka, která třetí místo pod pěti kruhy vybojovala výkonem 63,68 metru. "Myslím si, že jsem trefila úplně skvěle timing, načasování té formy," doplnila po závodě na Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově.

Na technice i své fyzické kondici zapracovala, ale v návratu do bývalé formy chce pokračovat. Oštěpařka s osobním rekordem 67,40 z roku 2019 by se ráda vrátila k 65 metrům. "Chci si sehnat ještě trošku víc informací, protože tam mám ještě nějaké nedostatky. Na soustředění mi hodně i němečtí trenéři říkali nějaké věci k házení. Ty kousíčky jsem si jako puzzle sbírala a skládala, abych se v tom já cítila dobře. Ale nejsem kouzelník, abych všechno změnila za jeden rok," popsala Ogrodníková.

Ráda by také stabilizovala výkonnost. I v této sezoně střídala závody s výkony za 60 metrů s propady, jako byl třeba ten dnešní v Turnově, kde hodila jen 55,35 metru. Navzdory tomu po soutěži rozdávala podpisy mladým atletům a fotografovala se s nimi. "Strašně moc lidí mi blahopřálo a užili si se mnou tu Paříž i celou sezonu. I když jsem tady dneska nic nehodila, tak lidi mi fandili. Fakt to bylo skvělé. Jsem ráda, že jsem tady," ocenila čtyřiatřicetiletá reprezentantka.

Chce absolvovat celý další olympijský cyklus. "Určitě to mám v plánu do LA. To už mi bude 38, to už je takový hezký věk, kdy by se to dalo ukončit. Vždycky to záleží na zdraví, ale mám to v hlavě nastavené, že ještě jednu olympiádu bych chtěla zkusit," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články