Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Semifinále vzalo síly, přiznává Maslák. Potěší ho každá medaile

Portland - V aktuální sezoně čtyřstovkař Pavel Maslák nepředváděl životní výkony, ale formu na halové mistrovství světa zřejmě načasoval dobře. V semifinále v Portlandu za sebou udržel všechny soupeře, cílem proběhl ve svém letošním nejlepším čase v hale 45,71 sekundy a může se pokusit obhájit titul ze Sopot.

Vítězná radost Pavla Masláka
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Nebude to mít ale vůbec jednoduché. Katařan Abdalelah Harún ho prohnal až do cílové pásky, takže se Maslák musel vydat ze sil, aby vyhrál a dostal pro finále dobrou dráhu. V druhém běhu byl Bralon Taplin z Grenady rychlejší o 33 setin. "Potěší mě každá medaile," řekl Maslák.

Boj o čtvrté zlato za sebou na velké akci v hale ho čeká v neděli ráno ve 3:05 SEČ. Před dvěma lety v Sopotech světu kraloval. Ve finále vytvořil český rekord 45,24 sekundy a jeho vítězství bylo přesvědčivé. Tentokrát ale má vedle sebe kvalitnější běžce. "Harún vypadá dobře, ale Taplin, to bude hodně těžký soupeř," uvedl Maslák.

Vedoucí muž světových tabulek Taplin bude favoritem. Letos běžel třikrát rychleji než dnes Maslák a jeho nejlepší čas je 45,20 sekundy. Ve finále bude i druhý muž letošních tabulek Lalonde Gordon z Trinidadu (45,51), nechybí ani jeho krajan Deon Lendore, jenž má letos na kontě výkon 45,56 sekundy. Na zlato tak může pomýšlet pět finalistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák jistě postoupil do finále čtyřstovky

"Dneska to bylo náročnější než před dvěma lety v Sopotech, tehdy se mi běželo snadněji. Dnes mi to vzalo nějaké síly," prohlásil Maslák. "Možná i proto, že jsem byl o dva roky mladší," pousmál se. Předloni běžel v semifinále o osm setin pomaleji. "Ale daleko volněji," upozornil dvojnásobný halový mistr Evropy. Takticky zvládl semifinále dobře, naplnil svůj cíl po polovině být v čele, aby se nedostal do kolize.

"Na dvoustovce jsem seběhl dobře," řekl Maslák. "Chci využít zkušeností a dostat mladíky pod tlak," plánoval pětadvacetiletý specialista na halové závody. Taplin s Lendorem jsou o rok a půl mladší, Harúnovi je devatenáct. Maslák se na pátek špatně vyspal, tam vidí rezervu. "Věřím, že dneska se vyspím líp a na finále budu připraven. Budu celý den odpočívat. Forma je, ale nebude to zítra jednoduché," tušil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články