Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Semenyaová se vrátila. A hned vítězně

Lappeenranta (Finsko) - Caster Semenyaová má za sebou vítězný návrat na atletickou dráhu po téměř roční přestávce. Úřadující mistryně světa vyhrála na mítinku v Lappeenrantě závod na 800 metrů, byť v pouze průměrném čase 2:04,22 minuty. Pro devatenáctiletou atletku byla větším vítězstvím už samotná možnost startovat v mezinárodní soutěži. Od mistrovství světa v Berlíně totiž čekala na analýzu lékařských testů, které měly ukončit pochybnosti o jejím pohlaví. Mezinárodní federace IAAF jí dala definitivně svolení až začátkem července.

"S výkonem jsem docela spokojená. Není lehké zaběhnout 2:04, když jsem byla jedenáct měsíců doma. Čím víc závodů poběžím, tím lepší to bude," řekla mladá Jihoafričanka v rozhovoru pro finskou televizi.

Semenyaová kvůli nedostatečné přípravě vynechá juniorský světový šampionát, ve vrcholné formě by se ale chtěla představit na říjnových Hrách Commonwealthu v Dillí. "Vypadala na dráze uvolněně a já od ní čekám ještě velké věci v tomto roce. Bude jí zřejmě stačit jen šest týdnů, aby se dostala do vrcholné formy," odhadl mluvčí Jihoafrického atletického svazu Richard Stander.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články