Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šéf atletické reprezentace: Máme šance na tři až čtyři medaile

Praha - Česká republika by si z berlínského mistrovství světa v atletice mohla odvést tři až čtyři medaile, domnívá se šéftrenér české atletické reprezentace Václav Fišer. V rozhovoru pro Českou televizi řekl, že především oba největší favoriti, Roman Šebrle a Barbora Špotáková, mají šanci na medailové umístění. Medailový potenciál má i diskařka Věra Cechlová a výškař Jaroslav Bába. Za Českou republiku se do německé metropole vypraví 22 sportovců. Světový šampionát probíhá od 15. do 23. srpna.

"V reprezentaci jsou tři, maximálně čtyři lidé, kteří mají šanci získat medaili. Jestliže získáme jednu, tak řeknu 'zaplať pánbůh'," řekl Fišer.

Desetibojař Dvořák: Šebrle má skvělé vyhlídky 

Výhodnou pozici má podle sportovců i komentátorů především Roman Šebrle. "Troufám si říct, že Romanovy vyhlídky jsou skvělé. Olympijský vítěz Brian Clay se nezúčastnil americké kvalifikace, tudíž v Berlíně startovat nemůže. Německý závodník si přivodil zlomeninu, takže rovněž startovat nemůže," řekl trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák. Mezi Šebrleho vážné konkurenty bude podle něj patřit Leonel Suaréz z Kuby, který drží letošní nejlepší výkon, a Bělorus Kravčenko, druhý z loňské olympiády.

Podle Fišera se zdaleka nedá odhadovat umístění oštěpařky Barbory Špotákové. I její hlavní sokyně, Ruska Marie Abakumovová a Němka Christina Obergföllová, jsou velmi dobře připravené.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články