Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šebrle zrušil Ratingen, o limit se pokusí na konci července

Praha - Světový rekordman Roman Šebrle odložil plánovaný útok na limit pro účast na mistrovství světa v Koreji až na konec července. Podle původních plánů měl startovat o příštím víkendu v německém Ratingenu, jenže jeho bolavá lýtka z kladenského víceboje ještě nejsou stoprocentní pro potřebný výkon. "Jeho zranění se zlepšuje, ale stále není stoprocentní na to, aby podal optimální výkon v souvislosti se snahou splnit limit," řekl Šebrleho sportovní manažer Alfonz Juck. "Nyní jednáme o tom, že by mohl startovat na mistrovství Francie," dodal.

Francouzský šampionát v Albi se uskuteční od 28. do 30. července. Pokud chce olympijský vítěz z Atén a mistr světa z Ósaky 2007 startovat na srpnovém šampionátu v korejském Tegu, musí předvést A limit 8 200 bodů nebo mírnější kritérium 8 000 bodů, ale další z Čechů nesmí být lepší než on.

Šestatřicetiletý Šebrle si natáhl lýtkové svaly na obou nohách během skoku do dálky na mítinku v Kladně v polovině června. Navzdory handicapu víceboj dokončil se ziskem 7 343 bodů. Vyšetření u specialisty neodhalilo vážnější poranění a po pár dnech klidu mohl pokračovat v tréninku.

"Zranění se zlepšuje, ale pořád cítí trochu bolest. Prostě to pořád ještě není takové, aby podal výkon, že by limit splnil. A protože má jen jednu šanci, posunul ji až na konec měsíce," dodal Juck.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články