Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šebrle věří, že se mu forma před Kladnem zlepšila

Kladno - Naznačit nárůst formy by měl Romanovi Šebrlemu třetí ročník vícebojařského závodu TNT-Fortuna meeting, který se v úterý a ve středu koná v Kladně a který chce český atlet po dvou letech opět vyhrát. Při svém prvním letošním desetiboji před více než třemi týdny v rakouském Götzisu se mu úplně nedařilo, ale jeho forma by měla být už o něco lepší.

Světový rekordman byl ještě minulý týden při Zlaté tretře v Ostravě unavený, ale už se prý cítí o dost lépe, i když ho trochu stále bolí odražená pata ze skoku do dálky v Götzisu. Šebrle nechtěl spekulovat, jaký bodový součet plánuje. Prý si nic nespočítal, hlavně kvůli nepříznivé předpovědi počasí, podle níž má být zima a často pršet. První ročník vyhrál ve výborném výkonu 8 697 bodů, loni se ale po zraněních dostal jen těsně přes hranici 8 000 bodů. 

Lehce bolavá odrazová pata by mu ve skoku do výšky vadit neměla, při dálce ji ale trochu cítí. "Když se povede první pokus za 770, tak to bude v pohodě," plánoval. Když se mu ale ani tak dlouhý skok nebude technicky zamlouvat, neukončí disciplínu předčasně. "Budu chtít určitě skočit ještě dál," podotkl olympijský vítěz a mistr světa.

Šebrle: Doma se šetřit nejde

Loni ho trápila častá svalová zranění, letos je v pořádku. I proto se nebojí, že by si v očekávaném chladu ublížil. "Když už závodím doma, nejde se šetřit. Dobře jsem trénoval," prohlásil. Kdyby cítil, že má nějaké menší svalové problémy, přemýšlel by jinak. "Teď se ale cítím naprosto v pořádku," ujistil. "Hlavně aby diváci přišli," dodal. 

Právě fanoušci ho umějí motivovat. Necítí před nimi tlak. "Chci se ukázat, cítím podporu a mám ji rád," řekl. Právě očekávání velkého výkonu svázalo při ostravské Zlaté tretře oštěpařku Barboru Špotákovou. "Ale s tím já problémy nemám, možná jsem větší exhibicionista," usmál se Šebrle. "Mě to hecuje k větším výkonům," řekl.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články