Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šebrle se zranil a na ME nepojede

Praha - Desetibojař Roman Šebrle nebude startovat na mistrovství Evropy v Barceloně. Světový rekordman má další zdravotní problémy, rozhodl se proto nežádat český svaz o udělení divoké karty. Účastnický limit Šebrle nesplnil, protože nedokončil žádný ze svých dvou letošních startů v desetiboji. Šebrle se přesto do Barcelony chystá. Chce totiž kandidovat do komise sportovců evropské federace EAA.

Šebrleho v této sezoně provázejí zdravotní problémy, které mu neumožnily dokončit závod v Götzisu, ani naposledy na Kladně, kde jen vyklusal úvodní stovku. Stehenní sval se mu podařilo vyléčit, ale v minulém týdnu si přivodil další svalové zranění, kvůli kterému nebude startovat ani na víkendovém domácím šampionátu v Třinci. Tam měl přitom dokázat, že je zdravý a připravený podat kvalitní vícebojařský výkon, aby mohl počítat s udělením divoké karty, jak po závodě v Kladně avizoval šéftrenér svazu a bývalý Šebrleho parťák Tomáš Dvořák.

Šebrle: Kariéra určitě nekončí

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Romana Šebrleho

"Mrzí mě to, ale tělu se rozkázat nedá. Je to škoda, protože v trénincích se mi dařilo a i trenér byl až překvapený mojí formou," uvedl Šebrle v prohlášení. Na ME už startoval třikrát a dva předchozí šampionáty vyhrál. "Šance na medaili podle mě rozhodně byla. Teď už ale myslím na další sezonu, kariéra určitě nekončí," vzkázal pětatřicetiletý Šebrle.

Roman Šebrle:

"V tréninku je to pořád dobré, pořád dobré i výkonnostně. Bohužel zdraví se musí pohlídat asi trochu víc."

Šebrle každopádně v Barceloně na přelomu července a srpna nebude chybět, protože se chystá kandidovat do komise sportovců evropské federace EAA. Má v tom podporu domácího svazu. "Myslím, že mám co nabídnout na základě dlouhodobých zkušeností ze závodů. Tento typ práce mě do budoucna zajímá," uvedl Šebrle.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články