Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šebrle o startu na půlmaratonu: Neumím běhat jen tak

Praha - Na start pražského půlmaratonu se o víkendu postaví kromě světových a domácích profesionálních běžců i Roman Šebrle. Olympijský vítěz z roku 2004 pomýšlí na čas pod hodinu a čtyřicet minut. Přímý přenos sledujte v neděli 1. 4. od 9:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Pražský půlmaraton
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pro Šebrleho to bude vlastně druhý půlmaraton. Ten první byl ale neplánovaný, když měl nejprve běžet jen jako člen štafety úvodní pětikilometrový úsek. "Když jsem ho doběhl, tak mi bylo líto, že to končí. Doběhl jsem to celé. Ale ten začátek byl moc rychlý, tak jsem se ke konci trápil," uvedl Šebrle.

Vytrvalostnímu běhu se může věnovat také díky tomu, že ve srovnání s aktivní vícebojařskou kariérou má méně svalové hmoty. Několik měsíců prakticky denně běhá minimálně šest kilometrů. "Letos chci pod 1:40, rád bych to stáhl někam k hodině a 35 minutám. Připraven jsem," řekl. "Bohužel si nedovedu jít zaběhat jen tak pro radost, musím mít nějaký cíl," dodal.

Závod stejně jako loni startuje v 10:00 u Rudolfina. Má zlatou známku mezinárodní atletické federace IAAF, což je nejvyšší ocenění kvality silničních běžeckých závodů. Zlatou známku má všech sedm hlavního závodů seriálu RunCzech.

Je nám líto, video expirovalo.
Šebrle si vyzkouší pražský půlmaraton
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články