Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šebrle je po prvním dnu vícebojařského mítinku v Kladně pátý

Kladno - Po prvním dnu vícebojařského mítinku v Kladně je český vícebojař Roman Šebrle pátý. Se ziskem 4 105 bodů a po dílčích nezdarech ve skoku do výšky a v běhu na 400 metrů se mu vzdaluje splnění limitu A na olympijské hry (8 200). Na druhém místě přenocuje Adam Sebastian Helcelet, který dosud získal 4 159 bodů a na vedoucího Kazacha Dmitrije Karpova ztrácí 89 bodů. V soutěži žen je Eliška Klučinová druhá a bojuje nejen o limit, ale má šanci i na český rekord. 

Roman Šebrle
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Stovku zaběhl Šebrle za 11,38 sekundy, do dálky skočil 749 cm, koulí vrhl 15,47 metru, do výšky však překonal "jen" 201 cm a čtyřstovku doběhl za 51,14 sekundy. "Nejsem vůbec spokojený. Chtěl jsem skočit o pět centimetrů výš a čtyřstovka se mi také nepovedla. Jsem sto bodů minus oproti propočtům," prohlásil po prvním dnu Šebrle. "Ale budu bojovat," slíbil. V mezisoučtu atakuje výkon kolem 8 100 bodů.   

S mírnějším limitem 7 950 bodů může na olympijské hry pouze jeden atlet, tudíž to vypadá, že pakliže oba čeští desetibojaři splní limit ke startu na ME (7 800 bodů), rozdají si to o účast v Londýně právě na kontinentálním šampionátu v Helsinkách za tři týdny. "Vypadá to tak," prohlásil Šebrle. "Ale tady si Adama rozhodně hlídat nebudu, pojedu na sto procent v každé disciplíně a buď to vyjde, nebo ne," prohlásil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vícebojařský mítink v Kladně

Atlety potrápil  zejména při bězích silný vítr. "To nebylo moc příjemné," připustil Šebrle. "První tři disciplíny se mi povedly, i když škoda té dálky, dalo se skočit dál. Moc jsem se do toho i kvůli větru netrefil," uvedl. "Ale s koulí jsem spokojený, tam se mi ukázalo, že to s mojí formou není tak špatné," pokračoval Šebrle. "Do výšky se mi ale skákalo špatně, nevím proč. A čtyřstovka? Jsem z toho smutnej," prohlásil.

Helecelet má na kontě o 93 bodů méně, než měl před dvěma týdny v polovině závodu v Götzisu. "S prvním dnem nejsem vůbec spokojený. Nevyšla stovka, ten vítr byl šílený. Při dálce foukalo do zad, nemohl jsem se s ním srovnat, koule mi zvedla náladu, koplo mě to do výšky, ale 207 centimetrů jsem měl skočit. Čtvrtka měla být o vteřinu rychlejší," hodnotil se dvacetiletý talent. "Nevzdávám to, budu bojovat, jedna disciplína může extrémně vyjít a budu zpátky," věřil.

Adam Sebastian Helcelet
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Klučinová útočí nejen na olympijský limit 6 150 bodů, ale dokonce i na vlastní český rekord, který má hodnotu 6 268 a Klučinová ho drží společně se Zuzanou Lajbnerovou. Klučinová si zaběhla osobní rekord na 100 metrů překážek 14,11 sekundy, do výšky skočila kvalitních 183 cm, v kouli předvedla slušných 14,17 a vlastní maximum si vylepšila i na dvoustovce časem 24,77 sekundy.

"Bylo to super, vyšlo mi to dneska všechno krásně, jsem absolutně spokojená. Líbí se mi to, zatím super zážitek," rozplývala se po prvním dnu Klučinová, která před sezonou podstoupila operaci haluxu, ale dokázala se rychle dostat do formy. "Nečekala jsem, že to půjde tak hladce, ale ještě jsou tři disciplíny, sedmiboj začíná zítra," upozornila.   

Na vlastní rekord má v průběžném mezisoučtu náskok 85 bodů. Klučinová ale optimismus brzdí. "V osobáku jsem hodila 50 metrů oštěpem, na to teď asi nemám, na 800 metrů jsem také měla víc naběháno, takže ty body se mohou snadno poztrácet," upozornila. "Já budu ráda za limit, to je pro mě nyní priorita, i když by bylo krásné to tady vyhrát v osobním rekordu," zasnila se. V průběžném hodnocení ztrácí 37 bodů na vedoucí Britku Katarinu Johnsonovou-Thompsonovou.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články