Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sasínkovi to v Toruni svědčí, na halovém ME cítí formu: Chci do finále

Potřetí chce do finále halového šampionátu starého kontinentu. Mílař Filip Sasínek byl mezi nejlepšími na předešlých dvou mistrovstvích Evropy pod střechou, před čtyřmi lety v Bělehradě získal bronz, předloni v Glasgow skončil těsně pod stupni vítězů. Jakou má formu, napoví v Toruni už čtvrteční rozběh, kde před dvěma týdny zaběhl čas 3:36,53 a vzal český halový rekord Jakubu Holušovi. Šampionát můžete sledovat přímo na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Hlavním favoritem mezi mílaři je evropský rekordman Jakob Ingebrigtsen z Norska, ale o další medaile bude tlačenice. "Pod 3:40 je tu spousta běžců, takže to bude hodně kvalitní a hodně na čáře. Je potřeba se s tím poprat a urvat si něco pro sebe," řekl Sasínek v nahrávce pro média.

Přijel si pro další úspěch. "Základem je zvládnout rozběh a ve finále je to další závod. Tam bych strašně chtěl, proto jsem tady," řekl.

Nedávný rekord mu dodal sebevědomí. "Vím, že v nohách to je, že se nemusím bát ani rychlého běhu, ani finiše. Ale musím si dát pozor, v závodě se může stát cokoliv a je potřeba být připraven."

Je nám líto, video expirovalo.
Sasínek zazářil v Toruni překonáním domácího halového rekordu

Náladu mu nezkazila ani komplikovaná cesta do dějiště šampionátu. Byl v početné skupině českých atletů, která musela v úterý kvůli mlze vyrazit autobusem místo plánovaného letadla. "Já si to nepřipouštím. Prostě se to stalo a je lepší to neřešit. Vyspali jsme se a dneska je další den. Proběhneme se, rozcvičíme a budeme závodit úplně čerství," řekl Sasínek. Vedle něj bude na patnáctistovce závodit také Jan Friš.

Novopečený otec Sasínek je v životní formě. Prospívá mu nejen rodičovství. "Je za tím i kvalitní trénink. Nebyl jsem rok dva vážněji zraněný. Ta kontinuita v tréninku určitě taky hraje roli. Kvůli covidu se sice tolik nezávodí, ale o to víc můžeme trénovat a připravovat se na určité vrcholy," popsal recept na úspěch.

Jak roste jeho výkonnost, srovnává se mu obliba halových a venkovních závodů. "Měl jsem halové závody radši, ale teď už se to trošku obrací, protože mi přijde, že v hale už je pro mě míň místa a moc se tam musím žďuchat," vysvětlil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články