Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sasínek si odbude premiéru v Šanghaji, nad překážkami budou hvězdné války

Pouze jednoho zástupce bude mít česká atletika na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji. Bude jím Filip Sasínek, pro kterého to bude premiéra v hlavní disciplíně elitního seriálu. Dvaadvacetiletý mílař bude na patnáctistovce jediným Evropanem na startu. Na stovce se představí mistr světa Justin Gatlin. Velmi nabitá konkurence bude v běhu na 110 metrů překážek, kde bude na třetí triumf v Šanghaji útočit olympijský vítěz a mistr světa Omar McLeod. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 14:30.

Slavící Filip Sasínek
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Sasínek atmosféru Diamantové ligy okusil jen v roce 2016, kdy startoval v Curychu ve vloženém závodě na 800 metrů pro běžce do 23 let. V Šanghaji poměří síly hlavně s africkými běžci. K favoritům patnáctistovky budou patřit Keňan Timothy Cheruiyot, který byl druhý na MS i na Hrách Commonwealthu, a osmnáctiletý Etiopan Samuel Tefera, halový mistr světa z březnového šampionátu v Birminghamu.

Zřejmě nejkvalitněji obsazenou disciplínou bude závod na 110 metrů překážek. Jamajčan McLeod bude čelit například vicemistru světa a vítězi Diamantové ligy Sergeji Šubenkovovi z Ruska nebo světovému rekordmanovi Ariesu Merrittovi z USA. Na start se postaví také Ronald Levy a Hansle Parchment, kteří se postarali o jamajský double na Hrách Commonwealthu.

Atraktivní budou i ženské krátké překážky s pěti Američankami včetně světové rekordmanky Kendry Harrisonové nebo olympijské vítězky Brianny McNealové. Ve své rozlučkové sezoně nastoupí úřadující vicemistryně světa Dawn Harperová-Nelsonová.

Na závěr programu se na cílové rovince utkají nejrychlejší sprinteři. Na stovce poběží mistr světa Gatlin s loňským vítězem Diamantové ligy C.J. Ujahem z Británie, bronzovým olympijským medailistou Andrem de Grassem z Kanady, který se vrací po zranění, a mistrem světa na dvoustovce Ramilem Gulijevem z Turecka.

Na 39. vítězství za sebou bude ve výškařském sektoru útočit ruská suverénka Maria Lasickeneová, která naposledy prohrála v červnu 2016. Mezi tyčkaři se čeká duel mistra světa pod otevřeným nebem Sama Kendrickse s Francouzem Renaudem Lavilleniem, který v březnu získal třetí halový světový titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články