Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rybová skočila limit pro halové MS

Postupim (Německo) - Pavla Rybová splnila na mítinku v Postupimi jako druhá česká tyčkařka limit pro start na halovém mistrovství světa v Dauhá. Výkonem 440 centimetrů obsadila světová šampionka v hale z roku 2001 třetí místo. Páteční soutěž v obchodním centru vyhrála Ruska Taťjana Polnovová, která skočila 465 centimetrů. Dnes budou v Postupimi skákat muži, ve startovní listině figurují i Michal Balner a Jan Kudlička.

"Jsem opravdu ráda, že se mi to povedlo. Poprvé jsem zkusila standardní šestnáctikrokový rozběh, vzala jsem si delší tyče. Zkoušela jsem pak 445 a bez nějakého velkého nadhodnocení snad můžu říct, že první a třetí pokus byly v podstatě skočené," uvedla Rybová na webu atletického svazu.

Jako první splnila limit Jiřina Ptáčníková, která letos zdolala už 450 cm. Podle pravidel IAAF mohou startovat v každé disciplíně dva závodníci z jedné země. Pokud by kritérium splnilo více tyčkařek, rozhodl by o nominaci lepší absolutní výkon a v případě rovnosti lepší výsledek na mistrovství republiky.

Jednatřicetiletá Rybová (rozená Hamáčková), která se loni vrátila k atletice po mateřské pauze, je zatím devátou členkou týmu pro šampionát v Dauhá. Po něm se její aktivní kariéra uzavře. "Dala jsem si cíl skočit těch 450. A když se povede, ráda bych si z MS odvezla nějaký pěkný výsledek. Ať už se však stane cokoli, po hale definitivně končím," prohlásila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články