Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ruská atletika dostala dalších pět měsíců na antidopingový plán

Rusko dostalo dalších pět měsíců na to, aby předložilo Světové atletice reformní antidopingový plán. Místo 30. září prodloužila mezinárodní federace lhůtu do 1. března. Pokud Rusové uzávěrku nestihnou, může následovat vyloučení jejich reprezentantů ze všech soutěží.

Před měsícem Rusko zaslalo Světové atletice koncept antidopingového plánu. Ten ale nyní federace označila za nedostatečný.

"Nesplňoval většinu požadavků, které stanovila rada (Světové atletiky)," uvedla federace v prohlášení. Dodala, že na vině není "nedostatek vůle", ale především nezkušenost ruských funkcionářů.

Ruská federace se ocitla na hraně vyloučení už poté, co do 1. července nezaplatila Světové atletice 6,3 milionu dolarů jako pokutu a náklady na disciplinární řízení. Po prodloužení termínu a díky půjčce od ministerstva sportu uhradilo Rusko částku o šest týdnů později.

Ruská atletika je za rozsáhlý doping suspendována od listopadu 2015. Za loňský pokus vrcholných funkcionářů v čele s tehdejším předsedou Dmitrijem Šljachtinem zabránit pomocí padělaných lékařských potvrzení trestu za doping pro výškaře Danila Lysenka dostala ruská federace pokutu deset milionů dolarů a počet atletů startujících jako neutrální na OH či MS byl omezen na deset.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články