Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Rozloučením s Čáslavskou provede v Národním divadle Marek Eben

Praha - Od pátku bude moci veřejnost uctít památku legendární sportovní gymnastky Věry Čáslavské na pietním místě na piazzetě Národního divadla v Praze. Pokládat květiny i zapisovat se do kondolenčních knih bude možné až do pondělního večera. V pondělí také proběhne ve "Zlaté kapličce" poslední rozloučení s Čáslavskou, jímž provede Marek Eben.

Věra Čáslavská opět v Mexiku / Věra 68
zdroj: ČT

"Přinášet květiny a zanechávat vzkazy budou moci lidé už od páteční osmé hodiny ráno až do pondělí 12. září do dvaceti hodin," uvedl generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Graclík.

V pondělí 12. září bude Národní divadlo místem posledního rozloučení se sedminásobnou olympijskou vítězkou. Smuteční obřad začne v 10 hodin a veřejnost bude moci na piazzetě sledovat na velkoplošné obrazovce živý přenos oficiálního programu z jeviště.

Na přípravách zhruba hodinového pořadu se podílí ČOV pod záštitou ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Úřadu vlády ČR. Jeho součástí budou ukázky baletu, divadelního představení a filmového dokumentu. "A také osobní vzpomínky současných i minulých sportovců a dalších lidí, kteří prošli důležitými kapitolami života Čáslavské," uvedl ČOV. Programem v režii Michala Cabana provede moderátor Marek Eben.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články