Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosolovou už zranění netrápí a těší se na atmosféru v Londýně

Londýn – Deset dnů před začátkem mistrovství světa si na mítinku v Táboře poranila stehno, teď už se ale Denisa Rosolová cítí dobře. Zranění už překážkářku netrápí. V pátek, v den kdy šampionát začíná, se chystá poprvé od zranění obout tretry. Věří, že zdravotní problémy její výkon v Londýně neovlivní.

Sport
zdroj: ČT4

Rosolovou při sprintu na 200 metrů v Táboře zabolel zadní stehenní sval. Vyšetření před odjezdem na šampionát do Londýna dopadlo dobře a třicetiletá překážkářka sval při tréninku vůbec necítí.  

"Zatím, co jsem šla, tak to bylo dobrý, ale nic nebylo na maximální rychlost. Čtvrtka však není o maximální rychlosti, tam je to naštěstí o něčem jiném, takže to mi bude hrát do karet," řekla atletka.  

Původně plánovala, že tretry obuje až v den závodu, tedy v úterý 7. srpna, ale nakonec to urychlila. Její přítel, desetibojař Adam Sebastian Helcelet, to ostatně odhadoval hned. "Už i Adam říkal, že se se mnou vsadí, že to půjdu určitě dřív. Tak mě zná asi víc než já, takže uvidíme zítra. Ale myslím, že to bude výborný," uvedla stříbrná medailistka z mistrovství Evropy v roce 2012.    

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští atleti si v Londýně prohlédli stadion před MS

O několik týdnů později pak postoupila do finále londýnské olympiády. Stejně jako řada dalších atletů má olympijský stadion v Londýně ráda. "Líbí se mi tady ty povrchy, to tvrdé mondo. Takže toho budu chtít využít a předvést nějaký kvalitní čas," řekla.

Těší se na skvělou atmosféru. Marně vzpomínala, kde jinde jsou takoví diváci jako na britských ostrovech. "Já jsem byla i na diamantovkách a v Anglii bylo vždycky vyprodáno a vždycky fandí všem. Takže na tohle se těším a kdejaký národ by jim mohl závidět," popisovala.  

Víc než umístění ji bude zajímat vlastní výkon. "Tady nebudu soutěžit se soupeřkami, budu spíš útočit na ten čas a uvidíme, kam až to povede," řekla. Výkony soupeřek v této sezoně jsou totiž velice nevyrovnané.  

Zdravotní problémy bezprostředně před šampionátem by Rosolové neměly uškodit. "Naštěstí se mi to s tím svalem stalo v době, kdy jsem měla odtrénováno, ne v době přípravy. Takže jsem ladila formu, odpočívala. Myslím, že to bude dobré," prohlásila.  

Po loňské nevydařené sezoně její první letošní závody na překážkách poznamenala nejistota. Bála se, že se jí znovu nebude dařit, i když tomu výkony v tréninku nenasvědčovaly. Proto začala spolupracovat s mentálním koučem Draganem Vujovičem. "Jsem s tím spokojená. Učí mě techniky, jak pracovat před závodem i před spaním, aby byl mozek připravený na jakoukoliv situaci a na zátěž a abych byla v pohodě. A já jsem," řekla.  

Na úvod šampionátu zatím meteorologové předpovídají nevlídné počasí, déšť a chladno. V podobných podmínkách Rosolová závodila na mistrovství republiky v Třinci. "Já v Třinci běžela překážky poprvé v dešti, tak jsem spíš byla v šoku, že na ně nevidím," vzpomínala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články