Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Rosolová si chce na Odložilově memoriálu vylepšit osobní rekord

Praha - Atletka Denisa Ščerbová změnila nejen jméno - nyní používá vyvdané příjmení Rosolová - ale také disciplínu. Z dálky a vícebojů přešla ke sprinterským tratím: dvoustovce a čtyřstovce. Na mítinku Zlatá tretra v Ostravě zaběhla třiadvacetiletá atletka závod na 400 metrů za 50,85 sekundy a je sedmou nejrychlejší ženou letošních světových tabulek. Rosolová poběží na pondělním memoriálu Josefa Odložila dvoustovku, na které by se chtěla poprvé v kariéře dostat pod hranici 23 vteřin. Přímý přenos mítinku sledujte v pondělí od 18:05 na ČT4 nebo na zpravodajském webu ČT24.

V roce 2004 se Denisa Rosolová stala juniorskou mistryní světa a z halového evropského šampionátu o tři roky později přivezla ještě jako dálkařka bronz. V posledních sezónách zkoušela i víceboj a letos do svého programu zařadila i čtyřstovku. "Už jsem to běhávala kdysi jako malá. V šestnácti jsem to běžela docela rychle, tak jsem si říkala, že to asi půjde. Už od mala mi říkali, že bych měla běhat čtvrtku," uvedla Rosolová.

První soutěžní čtyřstovku po osmi letech běžela v čase 50,85. Tímto výkonem jí v letošních evropských tabulkách patří druhé místo. "Můžu říkat, že chci běžet pod padesát, ale bude to asi hodně těžké. Teď to bude hodně bolet, protože už tam není tolik rezerv," upozornila Rosolová.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlas Denisy Rosolové

Hlavní zprávy

Nejčtenější články