Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Rosolová hledala v tréninku nové impulsy, dočkala se těch elektrických

Praha - Atletka Denisa Rosolová využívá ve svém tréninku na halovou sezonu převratnou novinku - přístroj, který může částečně nahradit cvičení v posilovně. Stimuluje totiž svaly pomocí elektrických impulsů.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosolová zkouší tréninkovou novinku: speciální stimulaci svalů

Přes speciální vestu je Denisa Rosolová napojena na přístroj, který jí do těla vysílá impulsy o frekvenci až 85 hertzů. Trénink, při kterém se zapojí 90 procent svalů najednou, trvá 20 minut a je náročný - hlavně v začátcích. "Celý týden mne strašně bolel zadek, svaly dostaly zabrat a bolely mne ty části, které nezapojuju na tréninku," říká Rosolová.

Vrcholem halové sezóny je pro českou čtvrtkařku světový šampionát v Portlandu. Aby se na něj kvalifikovala a uspěla, změnila i techniku běhu. "Vrátila jsem se ke svému způsobu běhání před třemi až čtyřmi roky, kdy jsem více zvedala kolena," popisuje. 

Ve špičce se devětadvacetiletá halová mistryně Evropy pohybuje téměř deset let. A končit ještě nehodlá. Změny v přípravě jí mají dodat čerstvou energii. "Už nejsem nejmladší, sama pro sebe potřebuju nové impulzy a nějaký způsob, aby mne trénink bavil," dodává Rosolová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články