Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Rosolová byla na Diamantové lize sedmá, Frydrych poslední

Birmingham – Denisa Rosolová obsadila na mítinku atletické Diamantové ligy v Birminghamu sedmé místo v běhu na 400 metrů. Oštěpař Petr Frydrych byl poslední osmý, tyčkařka Jiřina Ptáčníková neskočila základní výšku 431 cm. České trio tak nedokázalo navázat na páteční výkony svých reprezentačních kolegů z Paříže, kde se překážkářka Zuzana Hejnová dostala do čela letošních tabulek, zvítězil i výškař Jaroslav Bába a oštěpařka Barbora Špotáková obsadila druhé místo.

Rosolová v závěru čtyřstovky těsně předstihla alespoň jednu soupeřku, časem 51,61 zaostala o téměř půldruhé sekundy za vítěznou Amantle Montshovou z Botswany. Ta s 16 body jasně vévodí průběžnému pořadí disciplíny, Rosolová se s dvěma body nadále dělí o třetí místo.

Frydrych po dvou přešlapech hodil v třetí sérii jen 67,91 metru, což nakonec byl jeho jediný platný pokus v soutěži. S velkou převahou vyhrál dvojnásobný olympijský vítěz Andreas Thorkildsen z Norska, který se výkonem 88,30 dostal na první místo letošních světových tabulek.

To se podařilo také vítězce běhu na 100 metrů překážek Sally Pearsonové z Austrálie (12,48). Na stovce byl podle očekávání nejrychlejší Jamajčan Asafa Powell, časem 9,91 o dvě setiny porazil dotírajícího krajana Nestu Cartera a jasně vládne celkovému pořadí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články