Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Röhler učil mladé české oštěpaře. Musí zůstat zdraví a motivovaní, zdůraznil

Trenéři a mládežničtí reprezentanti v hodu oštěpem měli mimořádnou příležitost přiučit se od toho nejlepšího. Na pozvání atletického svazu se jim dva dny věnoval olympijský vítěz Thomas Röhler a také jeho kouč Haro Schwuchow. 

Je nám líto, video expirovalo.
České oštěpaře učil olympijský vítěz Röhler

Rohlerův osobní rekord je 93 metrů a 90 centimetrů. Je aktuálním mistrem Evropy a olympijským vítězem, který bude v Tokiu obhajovat prvenství z Ria. I když je v plné přípravě, najde si čas i na mladé závodníky. 

"My oštěpaři jsme taková rodina, hodně o naši disciplíně mluvíme a vyměňujeme si zkušenosti. Respektujeme se - to se snažím mladým předat," svěřil se německý oštěpař.

Se svým koučem připravil nejrůznější průpravná vrhačská cvičení. Při nich oštěpařské talenty sledoval a opravoval je. "Velká změna byla všechno dělat do rychlosti i na úkor techniky, aby se v těle probudila dynamika," řekl český oštěpař Radek Jůda.

Od německého dua to nebyla ojedinělá akce. Vloni třeba s nimi absolvovala kemp Nikola Ogrodníková. "Je to výborná atletka, skvěle fyzicky připravená. Má předpoklady házet hodně daleko," řekl na její adresu Röhler.

Zatímco Ogrodníková už patří mezi hvězdy české atletiky, Röhlerovi svěřenci zatím zářili v mládežnických kategoriích. "Nejdůležitější je, aby zůstali zdraví, motivovaní a užívali si sport. Pak je cesta k velkým medailím otevřena," míní olympijský vítěz.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články