Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Robles: Kdybych nebyl z Kuby, o zlato bych nepřišel

Havana - Diskvalifikovaný vítěz závodu na 110 metrů překážek na mistrovství světa Dayron Robles podle svých slov doplatil na to, že je z Kuby. Pokud by prý pocházel z "mocnější" země, o zlato by v Tegu nepřišel. Světový rekordman a olympijský vítěz doběhl do cíle finále jako první, nicméně po protestu čínské výpravy byl diskvalifikován, protože se dostal do kontaktu s vedle běžícím Liou Siangem. Ten se tak posunul na stříbrnou pozici, zlato získal Američan Jason Richardson.

Liou Siang a Dayron Robles
zdroj: ČTK/AP autor: Lee Jin-man

"Kdybych byl z jiné země, takové, která je mocnější, tohle by se nestalo," napsal Robles v e-mailu agentuře AP. Čtyřiadvacetiletý rodák z Guantánama tvrdí, že to, k čemu došlo mezi ním a Liou Siangem, je v jeho disciplíně běžné.

"Každou chvíli se s někým bouchnete. Otevřete dlaň a dojde ke kontaktu. Byly závody, kdy jsem měl kolizi s (Davidem) Oliverem nebo s Liou Siangem, to je normální a všichni běžci to vědí," postěžoval si Robles.



Halový mistr světa se tak znovu nedočkal titulu pod otevřeným nebem, nechce se tím ale nechat rozhodit. "Stále věřím, že budu šampion. Po téhle zkušenosti se budu snažit být pořád vepředu. Nejdůležitější je vyhnout se všem zdravotním potížím před olympijskými hrami, které se blíží," dodal vítěz z Pekingu 2008.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články