Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Řím bude svědkem návratu Špotákové. Na mítinku se představí i Ogrodníková, Hejnová a Staněk

Na půdu Diamantové ligy se vrací Barbora Špotáková. Česká oštěpařka se na mítinku seriálu objevila naposledy v roce 2017. V Římě bude jednou z jejích soupeřek Nikola Ogrodníková. Představí se také překážkářka Zuzana Hejnová a koulař Tomáš Staněk. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Slavící Barbora Špotáková
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Špotáková v prvním závodě po druhé mateřské pauze hodila v Kolíně 63,85 metru, čímž splnila limit na MS. Ogrodníková koncem května vyhrála mítink v německém Offenburgu v novém osobním rekordu 67,40 metru. Zařadila se tím na druhé místo letošních světových tabulek za Číňanku Lu Chuej-chuej, která v Římě rovněž nebude chybět.

V soutěži budou i poslední dvě mistryně Evropy Taťjana Chaladovičová z Běloruska a Němka Christin Hussongová. Špotáková v Římě třikrát vyhrála a výkonem 68,66 metru je rekordmankou mítinku. Ogrodníková už letos v Diamantové lize absolvovala v polovině května mítink v Šanghaji, kde skončila pátá. 

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková: První závod mi ukázal, že jsem na dobré cestě

V mužské kouli čeká rovněž již v předprogramu start Staňka. Český rekordman vstoupil do sezony sedmým místem v Dauhá a na Odložilově memoriálu si vylepšil letošní maximum na 21,19 metru. Do Říma nepřijedou nejlepší koulaři současnosti Ryan Crouser a Tom Walsh. Nejlepším Američanem ve startovní listině tak bude Staňkův přemožitel z Julisky Joe Kovacs. Závodit budou i Poláci Michal Haratyk a Konrad Bukowiecki.

Hejnová vstoupila na Odložilově memoriálu do sezony pozitivně časem 55,02 sekundy. V Římě se na 400 metrů překážek sejdou všechny šampionky z posledních sezon, olympijská vítězka a vedoucí žena letošních tabulek Dalilah Muhammadová, mistryně světa Kori Carterová i mistryně Evropy Léa Sprungerová ze Švýcarska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články