Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Richardsonová zlomila 42 let starý juniorský rekord na stovce, pak překonala maximum i na dvoustovce

Devatenáctiletá americká sprinterka Sha'Carri Richardsonová prožila na šampionátu NCAA v Austinu více než úspěšný den, když překonala juniorské světové rekordy na stovce i dvoustovce. Na nejkratší trati šokovala časem 10,75 sekundy, kterým o 13 setin překonala 42 let starý výkon někdejší hvězdy bývalé NDR Marlies Göhrové. O necelou hodinu později Richardsonová prolétla zatáčku s rovinkou za 22,17 a o setinu pokořila čas krajanky Allyson Felixové z aténské olympiády 2004.

Sha'Carri Richardsonová, nová juniorská rekordmanka
zdroj: Reuters/USA TODAY USPW

Na stovce šla Richardsonová do závodu s osobním rekordem 10,99, po něm z ní byla osmá nejrychlejší žena historie. A to poslední metry proběhla s rukama nad hlavou ve vítězném gestu á la Usain Bolt. V zádech měla regulérní vítr o síle 1,6 m/s.

Razantní zlepšení přineslo talentu z Dallasu univerzitní titul i rekord a je zároveň s převahou nejrychlejší sprinterkou sezony. Druhé místo patří aktuálně Jamajčance Shelly-Ann Fraserové-Pryceové, dvojnásobná olympijská vítězka rovněž v sobotu zaběhla v Kingstonu čas 10,88.

Na dvojnásobné trati Richardsonové juniorský rekord na titul nestačil. O setinu ji porazila v nejlepším světovém výkonu roku Anglerne Annelusová.

Do čela tabulek se posunula i Jamajčanka Janeek Brownová časem 12,40 v běhu na 100 metrů překážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články