Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rekordman Kipchoge bude obhajovat výhru v Londýně. Z návratu jsem nadšený, říká

Eliud Kipchoge bude obhajovat vítězství na dubnovém maratonu v Londýně. Keňský vytrvalec se tam stejně jako loni utká mimo jiné s domácí hvězdou Mo Farahem, který na podzim v Chicagu překonal evropský rekord. "Jsem nadšený, že se v roce 2019 vrátím," prohlásil světový rekordman.

Eliud Kipchoge v cíli maratonu v Monze
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

Čtyřiatřicetiletý Kipchoge na jaře 2018 zvítězil v Londýně v čase 2:04:17 a navázal na triumfy z let 2015 a 2016. V září v Berlíně pak stanovil časem 2:01:39 nový světový rekord. Olympijský šampion z Ria bude 28. dubna opět největším favoritem tradičního maratonu v britské metropoli. "Je vždycky velká čest závodit na maratonu v Londýně," uvedl Kipchoge.

Farah loni skončil v Londýně třetí s více než dvouminutovou ztrátou na Kipchogea. Byl to tehdy jeho první maraton od chvíle, co opustil dráhu a začal se naplno věnovat silničním závodům. Na podzim v Chicagu si pak připsal první triumf ve velkém mezinárodním maratonu.

Kipchoge se na další souboj s Farahem těší. "Je to velký šampion a v Chicagu dokázal, že je schopen vyhrát velký maraton. Takže se těším na souboj s ním i s dalšími skvělými běžci, kteří určitě budou na startu," dodal Kipchoge.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články