Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Rekord na čtvrtce překážek nevydržel ani rok. McLaughlinová jej posunula na americkém mistrovství

Světový rekord na 400 metrů překážek má od tohoto víkendu hodnotu 51,41 sekundy. Na americkém šampionátu v Eugene jej vylepšila olympijská vítězka Sydney McLaughlinová. Američanka ubrala pět setin ze svého finálového výkonu na loňských hrách v Tokiu.

Sydney McLaughlinová
zdroj: USA Today Sports autor: Kirby Lee

Dvaadvacetiletá McLaughlinová překonala světový rekord už potřetí během jednoho roku. Poprvé se jí to povedlo loni koncem června rovněž na mistrovství USA v Eugene, kde jako první stlačila čas pod 52 sekund.

"Tomu, když se vám to (rekord) povede poprvé, se nic nevyrovná. V cíli jenom žasnete," uvedla McLaughlinová na ikonickém stadionu Hayward Field, který bude příští měsíc dějištěm mistrovství světa.

"Co jiného se tady dá čekat? Kdykoli sem přijedu, mám pocit, že se stane něco úžasného," prohlásila svěřenkyně věhlasného trenéra Boba Kerseeho. "Je to výborný ukazatel toho, jak na tom jsem. Teď se vrátíme domů a na něčem ještě zapracujeme," komentovala rekordní čas.

Na MS bude chtít vylepšit druhé místo z roku 2019 z Dauhá, kde doběhla za krajankou Dalilah Muhammadovou. Předchozí držitelka světového rekordu nyní v Eugene chyběla kvůli zranění. McLaughlinová vyhrála s velkým náskokem 1,67 sekundy před Britton Wilsonovou, třetí byla Shamier Littleová za 53,92. Vítězka běžela výrazně rychleji už v semifinále, které vyhrála časem 52,90.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články