Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Rekonvalescentka Hejnová po soustředění: Teď se cítím skvěle

Praha – Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová se po více než měsíci vrátila ze soustředění v Jihoafrické republice. Nejlepší sportovkyně ČR za minulý rok tam přitom odjížděla po zlomenině zánártní kůstky. "Cítím se skvěle. Jsem na tom lépe, než jsem myslela. Soustředění probíhalo nad moje očekávání. Natrénovala jsem víc, než jsem předpokládala," řekla Hejnová.

Zuzana Hejnová
zdroj: AP autor: Walter Bieri

Hejnová loni vyhrála, co se dalo. Třináctkrát nastoupila na trať 400 metrů s překážkami a třináctkrát vyhrála. V srpnu vybojovala zlatou medaili na MS v Moskvě a v Diamantové lize se stala vítězkou v celkovém hodnocení běhu na 400 metrů s překážkami. Za skvělé výkony byla vyhlášena nejlepším sportovcem ČR a v estonském Tallinnu pak jako první Češka korunována královnou evropské atletiky pro rok 2013.

Hejnová absolvovala přípravu na halovou sezonu 2014, ale v lednu ji z tréninku a z přípravy vyřadilo zranění, které si žádalo operaci. Zlomená zánártní kůstka levé odrazové nohy znamenala dva měsíce o berlích a následnou rehabilitaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Zuzana Hejnová

Úspěšná atletka se domnívala, že bude v Jihoafrické republice pouze klusat nebo lehce běhat, nakonec však došlo i na tvrdší tréninky. "Odjížděla jsem tam s tím, že prvních 14 dní nebudu dělat nic. Ale přijela jsem a hned jsem začala klusat. Dlouho jsem neběhala, pořád mě něco pobolívalo, ale potom se to ustálilo a zlepšilo a teď už jsem úplně bez problémů," uvedla. "Dostalo se také na lehké odrazy a intenzivní rychlostní tréninky. Noha drží, nic mě nebolí," prohlásila Hejnová s tím, že na překážky se zatím nedostalo.

Na zranění a nucenou pauzu si vybrala po dvou letech s vrcholy na OH a MS nejlepší možnou sezonu. "I když se cítím dobře, není kam spěchat. Ještě tak měsíc budu nabírat fyzičku. Chci být ve formě až na mistrovství Evropy v Curychu," uvedla. Kdy sezonu zahájí, zatím neví. Když půjde všechno dobře, poběží možná na Zlaté tretře v úterý 17. června, nebo o následujícím víkendu při ME družstev. "Tretra je skvělá, ráda bych se vrátila po zranění doma, ale vůbec nevím, jak to půjde. Uvidíme, až si nazuju tretry," smála se Hejnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články