Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Půlmaraton v Praze se nakonec opět poběží v centru

Praha - Pražský půlmaraton se letos poběží 27. března opět v centru metropole. Rada hlavního města totiž na konci minulého roku původně nepovolila organizátorům start a cíl u Rudolfina a trasu vedoucí centrem, ale nakonec svůj záměr přehodnotila a přistoupila na kompromis. Pořadatelé trasu změnili a vyhnou se tak frekventovaným místům v ulici Na Příkopě, na Národní třídě a v Revoluční ulici. Omezení na Jiráskově mostě bude trvat jen 20 minut, aby byla doprava narušena co nejméně. Půlmaraton v Praze tak nepřijde o známku nejvyšší kvality Gold Label, kterou dostal po minulém ročníku od Mezinárodní atletické federace IAAF i kvůli své trase centrem města.

Organizátoři oznámili i první jména elitních atletů. Na start by se měli postavit Etiopan Yeman Tsegay Adhane, pro něhož bude půlmaraton přípravou na květnový Pražský maraton, Rakušan Günther Weidlinger a Keňanka Rosa Kosgeiová, jež z loňska drží rekord trati 1:09:03. U mužů je nejlepší výkon 1:00:07. "Pro nás je cílem prolomit hodinovou hranici," řekla sportovní manažerka Jana Moberly.

Možná poběží i Nedvěd

Není vyloučeno, že by se Pražského půlmaratonu mohl zúčastnit i bývalý fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd. Ten si pohrává s myšlenkou, že by se poprvé v kariéře mohl postavit i na start maratonu. "Jednáme, ale zatím nemůžeme nic slíbit," řekl manažer závodu Jiří Nečásek.

Půlmaraton v Praze a další doprovodné závody loni přilákaly na start více než 6000 běžců. Letos se zatím přihlásilo už skoro 5000 sportovců a organizátoři očekávají rekordní počet startujících.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články