Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Půlmaraton v Karlových Varech ovládli Vrabcová Nývltová a Romaněnko

Roli favoritky půlmaratonu v Karlových Varech potvrdila Eva Vrabcová Nývltová. Ta při neúčasti afrických běžkyň dokázala zvítězit i překonat rekordní čas závodu, který je součástí RunCzech běžecké ligy. Mezi muži byl největším adeptem na vítězství ukrajinský olympionik Lebeď, ale nakonec se musel spokojit až se třetím místem. Závod vyhrál jeho krajan Romaněnko.

Eva Vrabcová Nývltová
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Vrabcová Nývltová si už nějaký čas drží pozici tuzemské jedničky mezi vytrvalkyněmi. Poté, co nedávno v pražském půlmaratonu překonala 24 let starý národní rekord časem 1:11:01, šla do tradičního závodu v západočeských lázních s cílem překonat nejlepší čas i tady.

Ten držela Ivana Sekyrová, která v roce 2013 zaběhla čas 1:17:31. Ovšem v sobotu o něj přišla. Česká jednička přesvědčila o svých kvalitách a cílem proběhla první v čase 1:11:54 a další soupeřky nechala daleko za sebou. Druhá v cíli byla Kotovská z Ukrajiny se ztrátou přes čtyři minuty.

V kategorii mužů byl boj o vítězství vyrovnanější. Překvapivě do něho ale nezasáhl největší favorit Lebeď. Z triumfu se nakonec radoval jeho krajan Romaněnko, který o osmnáct vteřin porazil druhého Benabbaua ze Španělska a Lebeď doběhl až třetí se ztrátou téměř čtyř minut na vítěze.

Je nám líto, video expirovalo.
Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary

Karlovarský půlmaraton:

Muži: 1. Romaněnko (Ukr.) 1:03:58, 2. Benabbou (Šp.) 1:04:16, 3. Lebeď (Ukr.) 1:05:08, ...7. Fejfar (AK Kroměříž) 1:07:45.

Ženy: 1. Vrabcová Nývltová (Olymp Praha) 1:11:54, 2. Kotovská (Ukr.) 1:16:16, 3. Dvořáková (USK Praha) 1:17:46.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články