Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Ptáčníková zakončila sezonu na Plzeňské tyčce

Praha - Česká tyčkařská špička se sešla na plzeňském Náměstí Republiky na třetím ročníku Plzeňské tyčky. Mezi šestnácti závodníky byla i olympijská finalistka Jiřina Ptáčníková, která úspěšnou sezonu zakončila skvělým výkonem 462 centimetrů.

Jiřina Ptáčníková
zdroj: Isifa

Šestadvacetiletá mistryně Evropy a šestá z olympiády v Londýně se už za deset dní vdává za překážkáře Petra Svobodu. Přesto jde ze závodu do závodu. Před pěti dny skákala na finále Diamantové ligy v Bruselu, dva dny nato závodila v Itálii a dnes už stála na startu exhibice v rodné Plzni. Při tom všem přípravy na svatbu.

"Teď jsme toho měli opravdu strašne moc, takže jsme to nechávali na poslední chvíli, tak příští týden. Možná, svatba nebude," komentovala to se smíchem Ptáčníková, kterou chválil i její snoubenec: "Za tohle bych jí dal ještě jednu medaili, že to zvládla, víceboj se vším všudy," smál se Svoboda.

Ptáčníková vstoupila do plzeňské soutěže v době, když už její největší soupeřky – Romana Maláčová a Polka Agnieszka Wrona doskákaly. Nakonec skočila o sedm centimetrů víc než na olympiádě. "Já jsem ráda, že jsem zakončila konec sezony tímhle výkonem a můžu se začít připravovat na další," dodala olympijská finalistka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články