Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ptáčníková ovládla Pražskou tyčku, útočila i na český rekord

Praha – Již posedmé ovládla Zimní pražskou tyčku Jiřina Ptáčníková. Výkonem 466 cm navíc překonala rekord mítinku a posunula své sezonní maximum. Nevyšly jí až pokusy na 472 cm, tedy hodnotě nového českého halového rekordu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ptáčníková útočila na Pražské tyčce na český rekord

"Dneska měla laťka formu, snad jen základní výšku jsem si nelízla. Strašně rychle to tu běží a nevím, co s tím. V konci jsem se s tím prala," prohlásila Ptáčníková.

"Ten skok na 466 byl technicky příšerný, ale je zapsáno. Trošku mě mrzí pokusy na další postupné výšce. Forma pomalu roste a myslím, že máme dobře našlápnuto," popsala Ptáčníková pro oficiální svazový web.

O nadcházejícím víkendu čekají Ptáčníkovou závody ve Francii. "Snad se zas posunu trošku nahoru," doufala Ptáčníková.

Stejně jako Ptáčníková má splněný limit na halové mistrovství světa v Portlandu i Michal Balner. To jeho tréninkový partner Jan Kudlička potřebuje skočit k jistotě účasti 577 cm. Oba se účastnili i pražského klání a úspěšnější byl Kudlička, který překonal 563 cm. Limit však odolal. Při posledním skoku mu chybělo málo. "Štve mě to pěkně, chybělo trochu štěstí, trochu jsem si škrtl, ale spadlo to," uvedl rozmrzele Kudlička.

Zdroj
ČT sport, atletika.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články