Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

První hvězdou Zlaté tretry je olympijská vítězka Millerová-Uibová

Na Zlatou tretru do Ostravy přijede i olympijská vítězka v běhu na 400 metrů Shaunae Millerová-Uibová z Baham. Z elitních českých atletů oznámily účast oštěpařka Nikola Ogrodníková a běžkyně na středních tratích Simona Vrzalová. Osmapadesátý ročník závodu se uskuteční na Městském stadionu ve čtvrtek 20. června.

Shaunae Millerová-Uibová
zdroj: Reuters

Millerová-Uibová v letošní sezoně ani jednou neprohrála na dvoustovce a čtyřstovce a po devíti letech se na čtvrtce dostala pod 49 sekund. "Na Zlatou tretru se hodně těším. O disciplíně, ve které se představím, se rozhodnu podle tréninku. Může to být 200, 300 nebo 400 metrů. Na Ostravu mám z Kontinentálního poháru výborné vzpomínky," vzkázala bahamská sprinterka v tiskovém prohlášení.

Vítězka české ankety Atlet roku Ogrodníková by po životní sezoně, ve které si vytvořila v Potchefstroomu osobní rekord 65,61 metru, měla být jednou z ozdob ženského oštěpu. Pořadatelé chtějí vicemistryni Evropy přivést do Ostravy zvučnou konkurenci. "Jednáme se špičkovými závodnicemi," prozradil sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Podle něj je dalším ze záměrů připravit na ženský běh na 1500 metrů takovou konkurenci, aby Ostrava poprvé viděla závod s vítězným časem pod čtyři minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Organizátoři Zlaté tretry opět lákají na velké hvězdy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články