Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pro tituly si na Běchovicích doběhli Kocourek a Preibischová

Praha - Kroměřížský vytrvalec Milan Kocourek se stal potřetí za sebou mistrem republiky v silničním běhu. Tradiční závod z Běchovic do Prahy na 10 kilometrů dnes dokončil na třetím místě za Keňany Samuelem Kemboiem a Edwinem Kiruiem, kteří pokořili hranici třiceti minut. Mezi ženami zaskočila hlavní favoritky Monika Preibischová, která zvítězila v nejrychlejším čase za posledních šest let 34:53.

Běžci na trati 116. ročníku běhu Běchovice - Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kocourek dosáhl výkonu 30:18, jímž zaostal téměř o minutu za vítězným Kemboiem. Čtyřiadvacetiletý běžec získal letos už pátý domácí titul po triumfech v hale na 3 000 metrů, v krosu a na dráze v závodech na 10 000 metrů a 3 000 metrů překážek. Za Kocourkem skončili jeho kolegové z AK Kroměříž Jiří Homoláč a Jan Kreisinger, účastník maratonu na olympijských hrách v Londýně.

Sedmadvacetiletá Preibischová už má z minulosti zlato z republikového šampionátu v krosu, letos v hale vyhrála trojku a dnes si připsala i cenný úspěch ve 116. ročníku Běchovic. Druhá Lucie Sekanová už těsně zaostala za hranicí 35 minut. Šestá doběhla jedenáctinásobná vítězka Petra Kamínková, olympionička a obhájkyně titulu z předchozích dvou let Ivana Sekyrová byla sedmá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články