Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Příští Zlatá tretra se uskuteční v pátek, závod bude součástí nové atletické série

Atletická Zlatá tretra se příští rok uskuteční v pátek 22. května jako součást druhé nejvýznamnější série jednodenních mítinků po Diamantové lize. Ostravské závody byly zařazeny mezi deset nejvýznamnějších akcí nově vzniklé World Athletics Continental Tour. Vedení světové atletiky to oznámilo po zasedání v Monte Carlu.

Nová série, kterou bude podle světové federace tvořit až sto mítinků po celém světě, bude na základě kvality rozdělena na tři úrovně.

Zlatou známkou bylo pro příští rok oceněno deset akcí, stříbrnou a bronzovou úroveň budou mít na starosti kontinentální asociace. První díl nové série se uskuteční 10. května v Tokiu na stejném stadionu, který bude o dvanáct týdnů později hostit olympijské hry.

Před Ostravou bude na programu už jen mítink v čínském Nan-ťingu (13. května). Po 59. ročníku Zlaté tretry přijdou na řadu Hengelo (Niz./1. června), Turku (Fin./9. června), Kingston (Jam./13. června), Székesfehérvár (Maď./7. července), Chorzów (Pol./6. září), Záhřeb (15. září) a desátý mítink ještě dějiště ani termín nemá.

Elitní skupina mítinků Continental Tour se uskuteční "pod správou" světové federace, jež přislíbila pro každý z nich finanční odměny ve výši nejméně 200 tisíc dolarů.

Stěžejními disciplínami by měly být podle šéfa světové atletiky Sebastiana Coea ty, které v daném roce chybějí v programu finále Diamantové ligy. Tentokrát to tedy budou běhy na 200 m a 3000 m překážek, trojskok, disk a kladivo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články