Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Překážkář Svoboda se definitivně vrátil, splnil limit na ME

Tábor - Zdravotními problémy sužovaný překážkář Petr Svoboda se definitivně vrátil do velké atletiky, když při třetím startu v sezoně po více než tříleté pauze zaviněné vážným zraněním splnil limit na srpnové mistrovství Evropy v Curychu. Při deštěm sužované Velké ceně Tábora, započítávané atletické extraligy, zaběhl 110 metrů překážek za 13,74 sekundy a nominačnímu kritériu vyhověl o čtyři setiny.

Ilustrační foto

"V tomhle počasí a takovýhle čas. Je to pro mě zázrak, nemám slov. Po třech letech se stalo něco, na co jsem čekal ve snech," prohlásil šťastný Svoboda. "Nikdo si neumí představit, jak jsem prožíval tři a půl roku beznaděje a řečí, že už na to nikdy nemám. Dnes jsem dokázal, že jsem nebojoval marně. A to ještě nebylo vůbec ono," prohlásil.

Svoboda získal titul na halovém mistrovství Evropy v roce 2011 v Paříži a od té doby až do letoška nezávodil. Před letní sezonou ho tehdy začala bolet achillovka, do které se mu později dostal zánět a Svoboda málem přišel o nohu. Dlouho se léčil, až letos v halové sezoně věřil, že by mohl opět vyběhnout.

Je nám líto, video expirovalo.
Svoboda je po vleklém zranění zpátky
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články