Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Překážkář Svoboda poletí na halový šampionát do Turína

Praha - Překážkář Petr Svoboda se rozhodl, že pojede na halové mistrovství Evropy v atletice, které se koná od pátku do neděle v Turíně. Český rekordman podstoupil v neděli zátěžový test zraněného stehenního svalu, který dopadl dobře. Svoboda tak může být adeptem na jednu z medailí.

Zranění si překážkář přivodil 13. února na mítinku v Düsseldorfu, kde v rozběhu překonal dvacet let starý národní rekord. Ve finále se ale zranil. Kvůli tomu vynechal mistrovství republiky i mezinárodní halový mítink v Praze minulý čtvrtek. "Noha už je v pořádku, nemusím to dál zkoušet a budu se soustředit na Evropu," řekl Svoboda. 

Čtyřiadvacetiletý atlet chtěl původně vyzkoušet svůj zdravotní stav v úterý. Místo toho si naordinoval na tento týden ještě několik tréninků techniky a už v neděli běžel 50 metrů překážek naplno v tretrách. "Bylo to jen desetinu za tréninkovým osobákem, takže forma pořád je," uvedl. 

Svoboda: Chci do finále

Měl trochu strach, protože svalové zranění ještě týden předtím hodně cítil, ale spolupráce s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a hlavně časté návštěvy kryokomory mu prý pomohly. "Hlavně ta zima," pochvaloval si místnost, v níž sportovci regenerují v minus 120 stupních Celsia. 

Před sezonou Svoboda hovořil o útoku na titul halového mistra Evropy, ale hlavně kvůli výpadku v tréninku je nyní v prognózách opatrnější. "Kdybych byl zdravý, chtěl bych vyhrát, ale nevím, co noha vydrží. Každopádně chci do finále," prohlásil čtvrtý muž letošních evropských tabulek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články