Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Překážkář Svoboda nepřestává věřit v medaili z mistrovství světa

Praha - Svalové zranění českého překážkáře Petra Svobody je vážnější, než se původně předpokládalo. Český rekordman si bude muset na čtyři týdny od závodění odpočinout. Svobodu velmi mrzí, že dnes nezměří síly na ostravské Zlaté tretře s Dayronem Roblesem, kterého považuje za nejlepšího překážkáře všech dob a srovnává ho s fenomenálním sprinterem Usainem Boltem.

Petr Svoboda přiznal, že se snaží od Roblese leccos odpozorovat. "Dayron je pro mě taková knížka, ve které se dá stále něco číst. On je překážkář, který si sám dokáže vytvářet svoje prvky v technice i rychlosti," řekl Svoboda.

Svobodovo svalové zranění se prý lepší. S rehabilitacemi začíná překážkář podle svých slov každý den ráno v devět hodin a končí v osm večer. "Budu dělat všechno pro to, abych se dostal zpátky do formy a v Berlíně bojoval o jednu z medailí... Finále bude obrovský úspěch a boj o medaile - to podle formy," načrtl svou představu český rekordman.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Petrem Svobodou ve Studiu 6

Sám si je však vědom, že zranění celou sezonu ovlivní. "Letos bych byl vděčný za jakýkoli posun českého rekordu." Atlet však nepřestává být optimistou: "Nepřestávám věřit v to, že v mých silách je jednou bojovat o hranici třinácti sekund."

Svoboda ještě netuší, zda Zlatou tretru bude sledovat, ať už by to bylo přímo na stadionu nebo v televizi. "Mně by asi srdce nedovolilo se na to dívat a mám strach, že se na to nebudu dívat ani v televizi," řekl s trochou smutku český atlet.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články