Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překážkář Ortega touží po velkém titulu, upíná se směrem Tokio

Orlando Ortega stále touží po velkém titulu. Na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro získal stříbro, z mistrovství Evropy 2018 i letošního mistrovství světa má bronzy. Nyní by nejraději uspěl na Hrách v Tokiu. Jako záložní plán pak má španělský překážkář srpnový kontinentální šampionát v Paříži.

Orlando Ortega
zdroj: ČTK/AP

Ortega v závodech na 110 metrů překážek několikrát triumfoval v seriálu Diamantové ligy a dvakrát získal pro Španělsko maximální počet bodů na mistrovství Evropy družstev. Na těch největších šampionátech ale ještě na nejvyšší stupínek nevystoupil.

Jeho touha po velkém triumfu se zvýšila po zvláštních okolnostech jeho bronzu z MS v Dauhá. Tam ve finále bojoval o medaili, ale po kolizi s padajícím Jamajčanem Omarem McLeodem doběhl pátý. Španělská výprava podala protest a Ortega získal bronz stejně jako Francouz Pascal Martinot-Lagarde, který proběhl jako třetí cílem.

"Čtyřiadvacet hodin jsem nevěděl, co se děje, ale musím poděkovat federaci za to, že za mě bojovala, a poděkovat všem ve Španělsku za jejich povzbudivé zprávy. Teď se chci všem ve Španělsku odvděčit tím, že se vrátím z Tokia se zlatou medailí," řekl osmadvacetiletý Ortega, který ještě na MS 2013 reprezentoval rodnou Kubu. Letos byl na šampionátu v Dauhá jediným medailistou španělského týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články