Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Předseda Mezinárodní atletické federace Coe je obviněn z korupce

Londýn - Sebastianu Coeovi podle BBC pomohl k loňskému zvolení předsedou Mezinárodní atletické federace syn předchozího šéfa IAAF Lamina Diacka. Oba Senegalci jsou vyšetřováni kvůli podezření z korupce. Bývalý marketingový poradce atletické federace Papa Massata Diack, kterého hledá Interpol, prý zajistil Coeovi na kongresu v Pekingu hlasy afrických delegátů.

Sebastian Coe
zdroj: PA autor: Martin Rickett

S dalším závažným obviněním vůči dvojnásobnému olympijskému vítězi v běhu na 1500 metrů přišel list Daily Mail. Podle něj měl Coe informace o dopingovém případu ruské vytrvalkyně Lilije Šobuchovové v roce 2014 už čtyři měsíce předtím, než o něm odvysílala reportáž německá televizní stanice ARD. Šobuchovová se v pořadu svěřila, že si zaplacením 450 tisíc eur (12 milionů korun) zajistila ututlání případu a možnost startovat na olympijských hrách v Londýně.

Coe přitom loni v prosinci před komisí britského parlamentu tvrdil, že neměl žádné konkrétní informace o chybách v ruském antidopingovém systému před loňským vypuknutím aféry, která vedla k vyloučení ruských atletů z mezinárodních soutěží.

Předseda IAAF obě obvinění striktně odmítl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články