Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pražský olympijský běh vyhrál Pechek zcela uondán

Praha – Olympijský běh přilákal po celé České republice desítky tisíc běžců, včetně některých profesionálních sportovců. V Praze změřili své síly například Lukáš Krpálek nebo Vavřinec Hradilek.

Je nám líto, video expirovalo.
Tropický olympijský běh v Praze vyhrál Pechek

Ani třicetistupňová výheň nezabránila běžcům v touze hromadně si zaběhat. Na trať okolo holešovického výstaviště a Stromovky se vydal také kanoista Hradilek, který zvolil kratší, pětikilometrovou variantu závodu. Jeho kolega z českého týmu Lukáš Krpálek přijal výzvu organizátorů a absolvoval dvojnásobnou vzdálenost.

"Jsem rád, že jsem to mohl běžet, na čase nezáleží, takže supr, byl to hezký den a myslím, že si to tu všichni užili," zhodnotil Krpálek. "Až tady jsem zjistil, že Vávra běží pětku. Kdybych to věděl dřív, tak jí běžím taky," hecoval se před závodem olympijský vítěz z Ria s českým kajakářem. Všechny běhy odstartovaly ve stejný okamžik – přesně v 18 hodin. Cílem všech účastníků bylo především oslavit Olympijský den pohybem.

V čase 32:51 ovládl běh na 10 kilometrů Petr Pechek. "Jsem rád, že jsem to doběhl, ani jsem se nesnažil o nějaký čas," popsal vyčerpán. "Chtěla jsem se někam přihlásil a tohle mi přišlo smysluplné. My jsme takový rekreační oddíl, který se věnuje všemu," vysvětlila svojí účast Barbara Janíková, která si závod zaběhla v Brně. 

Akci, jejíž výtěžek půjde na charitu, podpořil na trase v Ostravě Porubě i předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. "Je vidět, že Češi mají zájem o sport. Mají zájem nejen o běhy, ale o sportování jako takové. A to nás naplňuje a ukazuje nám to, že naše shaha rozhýbat Česko dává smysl," řekl Kejval.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články