Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pražský maraton poběží nadšenci z 88 zemí

Praha - Na startu nedělního Pražského maratonu budou tisíce běžců z 88 zemí. Program spojený s 23. ročníkem přinese několik novinek. Součástí maratonu už nebudou čtyřčlenné štafety, ale pouze štafety složené ze dvou běžců. Rodinný běh se přesouvá z neděle na sobotu a místo centra Prahy se uskuteční ve Stromovce.

Pražský maraton
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Drtivá většina účastníků poběží celý maraton. "Na startu závodu se nyní kromě 400 účastníků 2Runu a 300 závodníků Juniorského maratonu objeví samí maratonci," uvedl v tiskové zprávě pořadatelů koordinátor závodů RunCzech Tomáš Mirovský.

Podobně jako při dubnovém půlmaratonu pořadatelé posílili zdravotní zajištění závodu. Kolem trati budou sanitky a také stabilní místa pro ošetření pacientů ve stanu a v kamionu Golem. Stejně jako při půlmaratonu se budou přímo mezi běžci pohybovat zdravotní hlídky na kolech. Ty budou vybaveny automatickými defibrilátory, které mohou být okamžitě použity v případě srdeční zástavy u některého z běžců.

Při maratonu se bude také natáčet film Úsměvy smutných mužů režiséra Dana Svátka. Snímek na motivy knihy Josefa Formánka vypráví příběh čtyř mužů, kteří se potýkali nebo potýkají se závislostí na alkoholu.

Zároveň s maratonem se už nebude konat nesoutěžní běh pro rodiny s dětmi. "Staroměstské náměstí má bohužel omezenou kapacitu a spolu s maratonci, diváky a turisty už na něm bylo zcela plno. Věříme, že přesunem běhu do Stromovky tento problém opadne a všichni účastníci si celý den naplno užijí se stejným servisem a zázemím, jako v centru města," řekl Mirovský.

Ve Stromovce si budou moci účastníci rodinného běhu vybrat mezi tříkilometrovou a pětikilometrovou tratí. Vedle rodinného minimaratonu se ve Stromovce uskuteční také procházka se psy včetně soutěžního canicrossu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články