Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prášil prošel jako třetí do finále soutěže koulařů

Göteborg - Ladislav Prášil postoupil jako třetí do pátečního finále soutěže koulařů na halovém mistrovství Evropy v atletice v Göteborgu a bude bojovat o medaili. Naopak vedoucí muž letošních evropských tabulek Martin Stašek svůj první start mezi muži na vrcholné akci ve finálovou účast neproměnil.

Zklamaný Martin Stašek
zdroj: ČT sport

Dvaadvacetiletý Prášil, třetí nejlepší koulař podle letošních výkonů, předvedl nejlepší vrh v poslední sérii 20,03 metru, k postupu by mu stačil ale i výkon z první série 19,82. "Chtěl jsem hodit limit," řekl k metě 20,15 metru. To se mu sice nepodařilo, ale své vystoupení hodnotil kladně, neboť se dostal poprvé v kariéře do finále mezi seniory.

"Povedlo se to, mám dobrý pocit," hodnotil. Břišní svaly, s nimiž měl v posledních týdnech problémy, ho netrápily. "Uvidíme zítra, ale nic mi není, nebolí to," řekl. "Budu myslet na medaili, samozřejmě, ale nechci se tím nějak stresovat."

Zatímco Prášilovi pomohla zkušenost z loňského ME v Helsinkách, Stašek si vybral nováčkovskou daň. Třiadvacetiletý koulař obsadil osmnácté místo za výkon 18,96 metru, byť v letošní sezoně vrhl už skoro o dva metry dál a měl modré startovní číslo pro nejlepšího koulaře sezony.

"Jsem naštvaný, ale člověk si to asi musí vybrat. Nemám tolik zkušeností, ale jsem rád, že jsem tady mohl být," prohlásil Stašek. Věřil si, že na to má. "Hodil jsem v rozhazování dvacet metrů, ale první pokus jsem netrefil a pak se už jen hledal. Je to na prd," litoval.

Koulaři vrhali poprvé den před zahájením šampionátu, navíc v nákupní galerii, která sousedí bezprostředně s moderní halou Scandinavium, kde se mistrovství koná. "Nedělalo mi to problém, byla dobrá atmosféra," řekl Prášil a Stašek s ním souhlasil. "Neházelo se mi tu špatně, bylo to v pohodě, přišlo i dost lidí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články