Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Praha uvidí pokusy o půlmaratonské rekordy

Na oválu v Letenských sadech se v sobotu pokusí pětatřicet špičkových světových vytrvalců překonat ženský a mužský světový rekord v půlmaratonu. Například Keňanka Sheila Chepkiruiová se vrací do známého prostředí. Přímý přenos sledujte v sobotu od 6:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
V Letenských sadech možná padne světový rekord v půlmaratonu

Chepkiruiová v Praze loni vyhrála desítku, ale dvojnásobnou trať běží poprvé. "Myslím, že to bude těžké, ale chtěla bych napoprvé zaběhnout dobrý čas," svěřila se Sheila Chepkiruiová.

Muži budou atakovat čas 58 minut a třiceti vteřin. Abel Kipchumba má osobní rekord jen o minutu horší a na letenském oválu by měl patřit mezi favority.

A rozhodně si před startem věří, když prohlásil: "Chtěl bych to zvládnout pod padesát devět minut."

Na zhruba 1,3 kilometru dlouhý okruh naproti stadionu pražské Sparty na Letné se atleti vydají brzy po ránu. Mužský závod startuje v 6:20, ženský v 8:00.

Důvodem je nejen očekávané chladnější počasí a absence větru, který obvykle v těchto místech foukává. Pořadatelé také nemají zájem o to, aby se u trati shromažďovaly davy fanoušků. 

Víkend bude patřit nejen elitním, ale i rekreačním běžcům. RunCzech na sobotní podvečer a nedělní dopoledne připravil ve Stromovce vyvrcholení projektu Česko běží dál se závody na 5 a 10 kilometrů. V neděli je doplní rodinný běh a Bambini Run na sto metrů pro ty nejmenší od dvou let.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články