Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Powell nepoběží na MS ani štafetu

Tegu (Korea) - Zraněný sprinter Asafa Powell nepoběží na mistrovství světa v Tegu ani štafetu na 4x100 metrů, v níž Jamajka obhajuje zlaté medaile. První muž letošních tabulek v nejkratším sprintu musel kvůli zranění třísel v Koreji vzdát i individuální stovku. Powell byl finišmanem jamajské štafety na olympijských hrách v Pekingu 2008 i na mistrovství světa v Berlíně o rok později. V obou případech po převzetí kolíku od Usaina Bolta dovedl čtveřici z Karibiku ke zlatu.

Asafa Powell
zdroj: Getty Images autor: Peter Kollanyi

"Potřebuje ještě několik dnů, aby se plně zotavil. Pro tým by to byl příliš velký risk a Asafa si takovou odpovědnost nechce vzít na svá bedra," řekl Powellův agent Paul Doyle k možnosti, že by jeho svěřenec Jamajce kvůli zdravotním problémům útok na další zlato pokazil. Rozběhy na 4x100 metrů jsou v pátek, finále v sobotu.

I bez Powella nicméně bude jamajská štafeta velkým favoritem. Náladu si bude chtít spravit Bolt, který byl diskvalifikován ve finále stovky, v týmu dále budou čerstvý mistr Yohan Blake nebo sedmý muž z finále Nesta Carter. Tradiční rivalové Jamajčanů z USA zase postrádají zraněného Tysona Gaye.



Odhlášením ze štafety tak pro Powella vyvrcholilo nepovedené léto. Na jeho začátku sice v Lausanne zaběhl nejrychlejší čas sezony 9,78 a vypadalo to, že bude hlavním Boltovým vyzyvatelem, pak se však koncem července v Budapešti zranil a od té doby se na dráze neobjevil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články