Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Potřetí a naposledy. Hellebautová definitivně ukončila kariéru

Brusel - Belgická výškařka Tia Hellebautová potřetí a definitivně ukončila kariéru. Olympijskou vítězku z Pekingu 2008 zklamalo její vystoupení na halovém mistrovství Evropy v Göteborgu, kde obsadila osmé místo.

Tia Hellebautová
zdroj: Getty Images

"Pozdě jsem zjistila, jak je složité zkombinovat rodinný život s profesionálním sportem," řekla serveru sport.be pětatřicetiletá matka dvou dcer. "Věděla jsem, že to nebude jednoduché, ale doufala jsem, že to zvládnu. Ale ten špatný pocit, jaký jsem měla během nedělního finále, mi ukázal, že se toho dá těžko dosáhnout," dodala.

Hellebautová poprvé ukončila kariéru v roce 2008 po olympijských hrách v Pekingu, kde překvapivě triumfovala před tehdy suverénní Chorvatkou Blankou Vlašičovou. Rok nato porodila dceru Lotte a v roce 2010 ohlásila návrat. Bývalá úspěšná vícebojařka následně obsadila páté místo na ME v Barceloně, po němž si dala další pauzu kvůli druhému těhotenství.

Ani po porodu druhé dcery Saartje se obrýlená výškařka s osobním rekordem 205 cm nechtěla s atletikou rozloučit a s vidinou olympijských her v Londýně se opět vrhla do tréninku. Coby vlajkonoška belgické výpravy obsadila v britské metropoli pátou příčku.

"Na každém šampionátu, na němž jsem startovala, jsem se dostala do finále. Ale nikdy jsem se necítila tak špatně jako teď v neděli," dodala bývalá mistryně Evropy z haly i pod otevřeným nebem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články