Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po zranění v ragbyové exhibici čeká Van Niekera půlroční pauza

Aktuálně nejlepší čtvrtkař planety, Jihoafričan Wayde van Niekerk, si vážně poranil koleno a nejméně půl roku nebude závodit. Světový rekordman v běhu na 400 metrů se zranil před třemi týdny při ragbyovém zápase. Dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Rio de Janeira se podrobí v USA operaci s přetrženým zkříženým vazem.

Wayde Van Niekerk
zdroj: Reuters autor: Lucy Nicholson

Podle informací agentury AP Van Niekerk uklouzl a smolně upadl 7. října při exhibičním ragbyovém zápase osobností v Kapském Městě. Údajně pak váhal několik dnů, než se nechal zevrubně vyšetřit, a veřejnost se o jeho zranění dozvěděla až poté, co se o víkendu oženil.

Jeho manažer Peet van Zyl dnes nicméně diagnózu i očekávanou pauzu v délce šesti až devíti měsíců potvrdil. Jihoafrický běžec má poškozený vaz i chrupavku v pravém koleně.

"Je to sport a takové věci se stávají. Věřím, že mám kolem sebe lidi včetně lékařských kapacit, které se pokusí o co nejhladší průběh," uvedl Van Niekerk v prohlášení.

Operaci se podrobí na vyhlášené Steadmanově klinice ve Vailu, kde bude následně také rehabilitovat, stejně jako v Dauhá a doma v JAR. Než se bude moci k atletice v létě vrátit, přijde o dubnové Hry Commonwealthu v Austrálii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články