Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pavlišta a Stewartová si ve Slavkově doběhli pro tituly na deset kilometrů

Atleti bojovali o tituly republikových šampionů. Prvními letošními mistry republiky pod otevřeným nebem jsou Vít Pavlišta a Moira Stewartová. Ve Slavkově u Brna byli nejúspěšnější v šampionátu na 10 000 metrů na dráze, Stewartová má už pátý titul.

Obhájkyně titulu Stewartová měla v horkém počasí velkou soupeřku v maratonkyni Marcele Joglové, s níž se velkou část závodu pravidelně střídala ve vedení. Půl kola před cílem závodnice Spartaku Praha 4 nastoupila a vyhrála s náskokem více než sekundy.

"Titul hodně bolel. Horko bylo, soupeřku jsem měla kvalitní, nohy byly tuhé, horko udělalo své. Určitě to bylo jedno z těch těžších vítězství," řekla na svazovém Facebooku Stewartová po zisku pátého titulu v dráhové desítce. Dalších pět prvenství jí zbývá k dostižení rekordmanky Petry Kamínkové. "Jestli budu takhle dlouho běhat, a doufám, že ano, tak bych se o to asi pokusila," uvedla pětadvacetiletá atletka.

Mužský závod podobně napínavý průběh nenabídl, pětatřicetiletý Pavlišta si pro druhý titul po roce 2017 doběhl s více než půlminutovým náskokem před Martinem Zajícem. "Takový sólozávod jsem nečekal, nakonec to bylo relativně snadné, byť to tedy možná zní blbě. Ale běželo se mi dobře, čekal jsem, že víc budou zlobit mladší kluci, kteří letos běhají fantastické časy na trojce i na pětce," řekl úřadující český mistr v maratonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Titul MČR na trati 10 000 metrů získala Stewartová

Závod nedokončil Jiří Homoláč, jenž od minulého týdne bojoval s nachlazením a prodloužil také své čekání na premiérový český titul na desítce.

Výsledky MR v běhu na 10.000 m na dráze:

Muži: 1. Pavlišta (Slovan Liberec) 30:14,01, 2. Zajíc (VSK Univerzita Brno) 30:46,73, 3. Marčík (USK Praha) 30:59,55, ...Homoláč (VSK Univerzita Brno) nedokončil.

Ženy: 1. Stewartová (Spartak Praha 4) 34:20,75, 2. Joglová (Here to win) 34:22,05, 3. Bellová(USK Praha) 36:36.25.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články