Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ozdobou Rabatu bude dálka, utkají se Echevarría s Manyongou a Hendersonem

Především dálkařský sektor bude na Diamantové lize v Rabatu velmi sledovaný. Na programu totiž je souboj tří velkých jmen: Luva Manyongy, Juana Miguela Echevarríi a Jeffa Hendersona. Pro první dva navíc půjde o generálku před Zlatou tretrou. Přímý přenos sledujte od 20:00 na webu ctsport.cz.

Juan Miguel Echevarría
zdroj: Reuters

Američan Henderson je výkonem 838 centimetrů lídrem letošních tabulek, Manyonga je díky sezonnímu maximu 835 hned za ním. Dvacetiletý Kubánec Echevarría sice v březnu s nedovolenou podporou větru dolétl až na 892 centimetrů, ale v regulérních podmínkách letos ještě nepřekonal osmimetrovou hranici.

Dálkaři se v aktuálním ročníku Diamantové ligy utkají potřetí. V Šanghaji při neúčasti největších hvězd vyhrál Jamajčan Tajay Gayle (824), ve Stockholmu v zimě a dešti překvapivě triumfoval domácí Thobias Montler (822).

Po Pražské tyčce, kterou ovládla v rekordu závodu 481 centimetrů, vyrazí do Rabatu Američanka Nageotteová. Aktuálně třetí žena světových tabulek se utká mimo jiné s řeckou hvězdou Katerinou Stefanídiovou nebo krajankou Sandi Morrisovou. Znovu ji čeká rovněž duel s kanadskou rekordmankou Alyshou Newmanovou, která v Praze skončila druhá.

Naposledy před Zlatou tretrou poběží dvoustovku mistr světa Ramil Gulijev. Hlavním soupeřem tureckého reprezentanta by měl být dvacetiletý Američan Kenneth Bednarek, který v květnu na univerzitních závodech zaběhl v protivětru čas 19,82 sekundy. Prosadit se bude chtít také stříbrný olympijský medailista na této distanci Andre De Grasse.

Ženská stovka přinese duel vicemistryně světa Marie-Josée Ta Louové z Pobřeží slonoviny s evropskou hvězdou Dafne Schippersovou z Nizozemska. Kvalitně obsazené budou rovněž obě diskařské soutěže. Závodit se chystá Sandra Perkovičová a v mužské soutěži by se měli o vítězství utkat Daniel Stahl, Fedrick Dacres, Christoph Harting a Piotr Malachowski.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články