Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ostrava uvidí koulařská esa, Staněk vyzve mistra světa Whitinga

Na halovém atletickém mítinku Czech Indoor Gala, který se uskuteční příští týden v Ostravě, by se měl v koulařském sektoru představit i dvojnásobný halový mistr světa Ryan Whiting z USA. Soupeřem českého rekordmana Tomáše Staňka bude také Chorvat Stipe Žunič, jenž ho připravil o bronz na loňském MS v Londýně. V tiskové zprávě o tom informovali pořadatelé. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek 25. ledna od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Staněk
zdroj: Reuters

Soutěž koulařů bude mít velmi kvalitní obsazení. Už dříve byla stoprocentní účast loňského vicemistra Evropy v hale Staňka i jeho jediného přemožitele ze šampionátu v Bělehradě Konrada Bukowieckého z Polska. Nyní organizátoři oznámili, že se startovní listina rozšíří o halového světového šampiona z let 2012 a 2014 Whitinga. Vedle něj a Žuniče se v Ostravě představí také africký rekordman Franck Elemba z Konga, který byl čtvrtý na OH v Riu.

Hvězdou zápolení na 3000 metrů bude loňská mistryně světa na pětce Hellen Obiriová z Keni. Na trojce byla zlatá na HMS 2012 a stříbrná o dva roky později v Sopotech. Ve Slezsku se bude měřit i s českými reprezentantkami Simonou Vrzalovou a Kristiinou Mäki.

Netradiční formát bude mít tyčkařská soutěž, ve které se utkají smíšené dvojice. České barvy budou hájit Jan Kudlička s Jiřinou Ptáčníkovou a Michal Balner s Romanou Maláčovou. Nejmladší z českých tyčkařek Amálie Švábíková spojí síly s Řekem Emmanuilem Karálisem.

V Ostravě se halový mítink Czech Indoor Gala uskuteční podruhé. Z českých atletů budou závodit například čtvrtkař Pavel Maslák, dálkař Radek Juška nebo výškařka Michaela Hrubá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články