Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Ostrava eviduje 16 tisíc prodaných vstupenek na Kontinentální pohár

Šestnáct tisíc vstupenek je prodáno na Kontinentální pohár v atletice. Česká republika bude největší atletickou týmovou soutěž kontinentů hostit 8. a 9. září příštího roku v Ostravě na Městském stadionu.

Petr Frydrych a Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Kapacita arény, kde se koná atletický mítink Zlatá tretra, je už z poloviny vyprodána. "Stadion pojme patnáct tisíc diváků. Při dvoudenní akci to je třicet tisíc míst a k dnešnímu dni už máme šestnáct tisíc lístků pryč. Na to, že nám zbývá ještě spoustu měsíců, věřím, že určitě bude vyprodáno," řekl předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Kontinentální pohár se koná ve čtyřletém cyklu a Ostrava přebírá pořadatelskou štafetu od marocké Marrákéše. "Bude nutné provést ještě některé nezbytné úpravy na stadionu, ale i tak je město na tuto velkou akci připraveno. Pro Ostravu je to další šance na zviditelnění se ve světě," řekl primátor Tomáš Macura.

Pořadatelé současně spustili v rámci kampaně k poháru celoroční atletickou akci pro základní a střední školy, kterou v rolích ambasadorů podpoří i Colin Jackson, Mike Powell, Jana Pittmanová a Neža Biduaneová. Českými patrony jsou Barbora Špotáková, Pavel Maslák, Jan Kudlička a Michaela Hrubá.

"Každý projekt, který přitáhne děti ke sportu, je důležitý. Proto jsem nad nabídkou stát se tváří 'Ostrava fandí kontinentům' neváhal ani chvíli. Jako rodák z Havířova jsem navíc rád, že se podobný projekt koná právě v našem regionu," řekl Maslák.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava bude žít atletikou a fandit kontinentům
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články