Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Oštěpařka Sičáková přehodila na mítinku v Záhřebu 60 metrů a nestačila jen na Vilagošovou

Seriál World Athletics Continental Tour Gold uzavřel Memoriál Borise Hanžekoviče v chorvatském Záhřebu. Oštěpařka Petra Sičaková přehodila posledním pokusem šedesátimetrovou hranici a výkonem 60,91 metru se posunula na konečné druhé místo.

Petra Sičaková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Goran Mehkek

K vrcholům mítinku patřila sobotní soutěž koulařů, v níž Tomáš Staněk poprvé od olympijské kvalifikace překonal 21 metrů (21,08). Olympijský šampion Ryan Crouser z USA vylepšil letošní světové maximum na 22,93.

Sičaková nestačila pouze na Adrianu Vilagošovou, která výkonem 65,64 metru o čtyři centimetry vylepšila vlastní měsíc starý srbský rekord. Andrea Železná hodila 54,65 metru a byla kvalifikována na posledním osmém místě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Oštěpařka Sičaková byla druhá na mítinku v Záhřebu

Matěj Ščerba překonal v tyčkařském sektoru pouze 5,38 metru a skončil sedmý, kvůli horšímu zápisu byl se stejným výsledkem osmý David Holý. V novém rekordu mítinku zvítězil Řek Emmanouil Karalis, který jako jediný překonal výšku 5,88.

Český rekordman v běhu na 800 metrů Jakub Dudycha obsadil desáté místo na nemistrovské kilometrové trati v osobním maximu 2:22,74. Kanaďan Marco Arop zaběhl čas roku 2:13,13.

Osobní rekord si atakovala také osmistovkařka Kimberley Ficenec. Časem 2:00,72 zaostala za výkonem z červnového republikového šampionátu jen o čtyři setiny a obsadila desáté místo. Zvítězila Keňanka Nelly Chepchirchirová v rekordu mítinku 1:57,00.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články