Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Oštěpařka Ogrodníková chce uspět v Londýně, ale myslí hlavně na ME

Je jednou z největších českých nadějí na srpnové mistrovství Evropy. V sezoně už má oštěpařka Nikola Ogrodníková za sebou deset závodů, včetně dvou podniků Diamantové ligy, a na každém z nich skončila na stupních vítězů. "Pro mne je důležitější, že jsem všechny závody hodila za 61 metrů," konstatovala vítězka závodu Diamantové ligy, který se konal začátkem července v Lausanne.

Nikola Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Svěřenkyně Rudolfa Černého, který dovedl Barboru Špotákovou ke dvěma olympijským zlatým medailím i titulům mistryně světa, prožívá mimořádný výkonnostní vzestup. Osobní rekord si bývalá vícebojařka vylepšila o víc než tři metry a v evropských tabulkách je čtvrtá.  

"Loni jsem víc zapracovala na technice, jenomže tělo to moc nepobralo. Letos jsem dělala to stejné a prostě to tělo začalo víc spolupracovat," řekla sedmadvacetiletá atletka. Nikola Ogrodníková momentálně polyká tréninkové dávky v Nymburce.

Přímo ze soustředění odcestuje na sobotní diamantovou ligu do Londýna. "Budu útočit na co nejvyšší příčky a budu se snažit z únavy předvést kvalitní výkon, ale nedávám si žádný úplný cíl, protože ten hlavní cíl bude pro mne mistrovství Evropy," uvedla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články